Educació Primària

Curs 2018/2019 

En aquest apartat pots consultar i descarregar les activitats programades per a alumnes dels diferents cicles d'Educació Primària.


4. Explora Vilamuseu.

Dirigit a: alumnes de primer cicle d’educació primària (entre 6 i 8 anys).
Lloc: Exposició temporal “Tresors de la Vila Joiosa”, Sala C, Vilamuseu.

Descripció:

L'activitat consisteix a visitar els diferents espais públics de Vilamuseu per explorar com és el nostre museu i els seus diferents usos. En l'exposició podran conèixer algunes cultures que van influir en l'esdevenir històric de la Vila Joiosa a través del ric patrimoni que ens han deixat. La metodologia lúdica i la participació activa ens acompanyaran en este recorregut que ens explica històries del nostre passat mitjançant el joc i l'exploració sensorial i materials que els ajuden a endevinar quins són les peces més destacades de l'exposició.

5. ¡Espejito, espejito mágico!

Dirigit a: alumnes de primer cicle d’educació primària (entre 6 i 8 anys).
Lloc: Exposició temporal “Esclaus i esclaves de la bellesa”, Planta 1, Vilamuseu.

Descripció:

Realitzarem un recorregut per l'exposició, en el qual els alumnes aniran realitzant diferents activitats manipulatives alhora que coneixem els elements més importants de la indumentària, l'esport, la cosmètica i l'adorn personal en l'Antiguitat. Un dels eixos transversals de l'activitat és desmitificar l'assimilació entre els conceptes bellesa i bondat que trobem als contes tradicionals. Finalment, realitzarem un mural amb les activitats que hem anat resolent per a portar-li-ho a l’escola.
 

6. El mapa sense tresor

Dirigit a: alumnes de segon cicle d’educació primària (entre 8 i 10 anys).
Lloc: Exposició temporal “Tresors de la Vila Joiosa”, Sala C, Vilamuseu.

Descripció:

L'activitat consisteix visitar l'exposició temporal "Tresors de la Vila Joiosa". Els alumnes, mitjançant un joc per equips, aniran coneixent de forma autònoma les peces més destacades del nostre patrimoni arqueològic i les cultures a les quals van pertànyer per posteriorment realitzar una visita comentada, on experimentaran situacions quotidianes de l'antiguitat. El nom dels més audaços perdurarà en el nostre Vilamuseu i lluiran el llorer dels guanyadors.
 
  

7. Vestix-me poc a poc que tinc pressa

Dirigit a: alumnes de segon cicle d’educació primària (entre 8 i 10 anys).
Lloc: Exposició temporal “Esclaus i esclaves de l bellesa”, Planta 1, Vilamuseu.

Descripció:

Per a realitzar aquesta activitat serà necessari que treballem tots a una.  Encara que farem equips, no serà possible assolir els objectius proposats sense ajudar als altres. Farem un recorregut per l’exposició que inclourà una prova per cada bloc temàtic en la qual han de demostrar la comprensió dels continguts, elegint els elements distintius de cada cultura. La rapidesa i l’enginy seran claus per a portar a terme aquesta activitat.
 
 

8. Enigms i tresors

Dirigit a: alumnes de tercer cicle d’educació primària (entre 10 i 12 anys).
Lloc: Exposició temporal “Tresors de la Vila Joiosa”, Sala C, Vilamuseu..

Descripció:

Els alumnes, per resoldre els enigmes que se'ls plantejaran, hauran d'interactuar de forma autònoma amb els continguts de l'exposició. Posteriorment realitzarem una visita comentada per les cultures que van viure al Mediterrani per posar en comú les nostres indagacions. La competició i el treball en equip són la via per aconseguir la glòria" i que el nom dels alumnes perdure en Vilamuseu. 
 

9. Tints, teles i preguntes.

Dirigit a: alumnes de tercer cicle d’educació primària (entre 10 i 12 anys).
Lloc: Exposició temporal “Esclaus i esclaves de la bellesa”, Planta 1 , Vilamuseu.

Descripció:

La interacció amb els continguts de l’exposició de forma autònoma és la via d’adquisició de l’aprenentatge més efectiva per als alumnes d’aquest cicle. En esta activitat hauran de pensar, deduir, experimentar i col·laborar amb els membres del seu equip per a resoldre els interrogants i proves que esta activitat ens planteja. 
 

10. Si les parets parlaren i la seua història explicaren...

Dirigit a: alumnes d’Educació Primària (entre 6 i 12 anys).
Lloc: Casa Museu “La Barbera dels Aragonés”.
 
Descripció:

Els alumnes visitaran esta casa museu per descobrir moltes històries que "La Barbera" guarda entre els seus murs, històries de la vida quotidiana, de costums i tradicions, històries de la família que allí va viure i de la gent que treballava i sobretot histories d'un poble, de la seua gent i els seus oficis, la seua indústria, les seues fites més importants.
 

(PDF descarregable amb el programa educatiu)

Descargar archivo