Descripció

En aquesta ocasió, en la vitrina de novetats relacionem dues peces molt diferents però que ens parlen d'un moment concret en la història de la navegació. Entre 1840 i 1900 els vaixells de gran grandària van començar a funcionar a vapor, però continuaven mantenint les veles a manera de “pla b”. Van ser unes dècades però en Vilamuseu tenim diverses mostres d'aquesta navegació mixta.

El grafiti extret pels nostres tècnics de la cambra d'una casa al carrer Almirall Cervera núm. 5 de la Vila Joiosa ens mostra un d'aquests vaixells. Ho situem cap a 1875 per altres grafitis que apareixen en la paret. En aquest moment el port de la Vila Joiosa tenia una gran activitat, ja que era el punt d'eixida de les manufactures d'Alcoi, principalment teles i paper de fumar, que anaven a les colònies Cuba, Puerto Rico i Filipines.

L'altra peça exposada procedeix de la Casa Museu La Barbera dels Aragonés. És una caixa de galetes anglesa de 1885, de la famosa fàbrica Huntley & Palmers de Reading. Per la seua decoració de tema nàutic, la caixa es diu “sea dogs”, llops de mar en anglés. En diverses escenes apareixen aquests vapors mixtos, com el del grafiti, amb veles i ximeneres.

HORARIS

Fins al 15 de setembre:

De dimarts a dissabte de 10 a 14 i de 18 a 21.30 h
Domingo i festius de 10 a 14

Des del 16 de setembre

De dimarts a dissabte de 10 a 19 h
Domingo i festius de 10 a 14 h