Descripció

Del 10 de gener al 2 de febrer l'exposició "Posidònia i Canvi Climàtic" de l'Institut d'Ecologia Litoral estarà en Vilamuseu.

L'exposició consta de 10 panells que expliquen els conceptes bàsics sobre canvi climàtic, calfament global i efecte d'hivernacle, la importància de les prades de posidònia com a ecosistema... i on s'analitzen els principals efectes del canvi climàtic en el medi marí, a les platges i en l'economia local. A més, a través de 8 cubs, que suposen la part interactiva de l'exposició, es poden treballar de manera didàctica alguns dels continguts d'aquesta.

Es poden concertar visites guiades per a grups a través de la Regidoria de Medi Ambient (telèfon 966508283).

El dijous 9 de Gener a les 19 h a la sala A de Vilamuseu tindrà lloc una xarrada d'inauguració-presentació de l'exposició "Posidònia i canvi climàtic" .


Ponent: Dr. Alejandro Triviño Pérez. Investigador de l'Institut d'Ecologia Litoral
Títol: La protecció de les costes enfront del canvi climàtic
Resum: Els efectes del canvi climàtic s'estan començant a notar en les nostres costes. Davant aquestes circumstàncies, es requereix l'aplicació de mesures de gestió encaminades a l'adaptació de l'entorn litoral a aquesta realitat que es mostra evident. La conservació de les prades de Posidònia oceanica, així com la correcta gestió dels arribazones de fulles mortes que arriben a les costes, són dos elements clau per a l'adaptació i mitigació dels fenòmens de l'erosió costanera lligats al canvi climàtic.