Descripció

Després de l’exposició “Llops de mar”, Vilamuseu renova la vitrina de novetats amb una nova exposició titulada: “Vilajoiosa, l’ultima ciutat a caure: dos projectils. Dos guerres”. En ella es mostren dos projectils pertanyents a dos conflictes bèl·lics que van ser molt importants per a la nostra ciutat. Junt a les peces podrem trobar altres objectes relacionats amb una de les guerres.

La Vila Joiosa ha sigut un dels punts clau per a dos guerres molt importants dins de la nostra historia. Per això, no és d’estranyar que a la ciutat s’hagen pogut trobar alguns dels rastres d’aquests successos. A la vitrina es presenten dos peces d’artilleria, la primera és una bala de pedra de la Guerra de las Germanies, ja que els agermanats es van desplaçar cap a la ciutat per anar defendre Oriola. Amb la caiguda d’aquesta, els agermanats es van vore obligats a fugir de La Vila, i es creu que aquesta bala els va caure en aquesta escapada.

L’altre projectil que s’ha trobat és una bomba de ferro de la Guerra de Successió, que segons les nostres investigacions, va ser llençada per el bàndol borbònic cap a la ciutat, després que, des de la muralla de la mateixa, es llençara un altre projectil. La bomba que tenim hui es conserva sencera perquè degué perdre la metxa mentre aquesta era llençada i solament va quedar incrustada a la casa del Capità, sense arribar a explotar. Junt a aquesta peça, el visitant pot vore la rèplica d’un uniforme, a més d’altres elements, que ajuden a conèixer un poc més de tot el conflicte bèl·lic que va tenir lloc a la ciutat.

Amb aquests dos objectes, que seran exposats a l’espai de Novetats fins al 10 de gener, podem conèixer un poc més els diferents successos històrics que es van viure a la ciutat de La Vila Joiosa.

HORARIS

De dimarts a dissabte de 10 a 19 h
Diumenge i festius de 10 a 14 h