La Generalitat concedeix a l'Ajuntament 16.000 euros en dues subvencions per a Vilamuseu

Estan destinades a la dinamització de fons, promoció d'activitats, modernització, conservació, equipament i adequació de les infraestructures.
 
En ambdues subvencions s'ha concedit el màxim previst en la convocatòria, 6000 i 10000 euros respectivament. La primera de les subvencions sol·licitada per l'Ajuntament ha anat destinada a dotar de mitjans a l'àmplia oferta educativa inclusiva de Vilamuseu, elaborada segons criteris de disseny universal i per cicles educatius segons les característiques de cada etapa escolar. Per a això s'ha adquirit material de papereria i de bricolatge, essències per als dispositius dispensadors d'aromes històrics en les exposicions i teixits per a la confecció de reproduccions de vestits antics per a la pròpia exposició i altres perquè el públic puga posar-se'ls, una activitat que té gran èxit entre els visitants.
 
Igualment s'ha utilitzat fons de la subvenció per a publicitat urbana de Vilamuseu i de monuments i les Festes de Moros i Cristians de la Vila Joiosa a Benidorm, Alacant i l'Aeroport d'Alacant. Finalment, s'ha realitzat la virtualització i impressió 3D de quatre peces clau de la col·lecció arqueològica de Vilamuseu per completar l'oferta tàctil de l'exposició de producció pròpia 'Esclaus i esclaves de bellesa', que romandrà oberta al públic dos anys, i que mostra d'una manera molt accessible, comprensible i divertida l'evolució de la moda masculina i femenina durant els últims 2700 anys d'història de les civilitzacions que van passar per l'actual Vila Joiosa.

La segona subvenció ha anat destinada a diversos objectius. En primer lloc, optimitzar l'emmagatzematge d'àmfores, atès que Vilamuseu rep el dipòsit de fons subaquàtics de gran volum, especialment del derelicte Bou Ferrer. Per a això s'ha triplicat la capacitat d'emmagatzematge d'àmfores completes en prestatgeries paletitzables fins als 39 metres lineals, i s'ha ideat i posat a punt un innovador i ecològic sistema d'emmagatzematge en posició vertical en caixes de fusta confeccionades pel mateix Vilamuseu a partir de palets. Cal tenir en compte que una sola campanya d'excavació del derelicte pot proporcionar més de 100 àmfores completes. Per poder manejar les caixes, cadascuna de les quals pesa carregada uns 250 Kg., s'ha adquirit una apiladora que permet elevar-les fins al segon pis de les prestatgeries.
 
Igualment s'ha confeccionat una campana de restauració estanca de metacrilat perquè puguin treballar dues persones alhora en la restauració dels lingots de plom del vaixell, una tasca molt delicada per la presència de nombrosos segells imperials, però també per la toxicitat del plom, que d'aquesta manera es pot manipular sense risc per a la salut.
 
També s'ha adquirit murs mòbils per compartimentar els espais expositius de Vilamuseu, s'ha realitzat la instal·lació elèctrica que ha permès ocupar la planta 1 amb l'exposició temporal 'Esclaus i esclaves de Bellesa', i s'han adquirit peanyes per a peces en vitrines i alguns monitors de TV per a les exposicions.