Descripció

Vilamuseu acull des del 19 de novembre de 2021 fins al 6 de febrer de 2022 una exposició de la fotògrafa vilera Laura Soler. Es tracta d'un assaig fotogràfic sobre l'artesania, en un sentit ampli, a través del retrat.

“Artesans de la memòria” és un projecte de llarga duració que va nàixer de les reflexions de l'autora durant el confinament. Buscava crear un diàleg entre art i artesania, donar-li reconeixement i visibilitat així com elevar a la categoria d'artistes a aquestes artesanes i artesans que, amb la pandèmia, han hagut de reinventar-se. En aquesta primera fase es mostra a diferents persones que treballen  en àmbits relacionats amb les festes de Moros i Cristians de La Vila Joiosa. És un treball que potser passa desapercebut però és indispensable. Ens referim al treball de la forja i la soldadura, del cuir i la marroquineria, del disseny i modisteria de vestits festers i regionals, de la cuina tradicional, la restauració i conservació de vaixells tradicionals, de les recreacions històriques artístiques… o la música, com a banda sonora d'aquest món.

Aquest projecte està realitzat amb una tècnica purament tradicional com és la fotografia analògica en blanc i negre de format mitjà. D'aquesta manera, la fotògrafa aporta amb el seu treball coherència a aquest elogi a l'artesania.

HORARIS

De dimarts a dissabte de 10 a 19 hores
Domingo i festius de 10 a 14 hores
Tancat 24, 25 i 31 de desembre i 1 i 6 de gener