Descripció

En esclatar la Guerra Civil espanyola el poble escandinau va llançar una campanya per a ajudar al Front Popular. La població es va bolcar amb la causa i van aconseguir reunir diners per a manar a Espanya aliments i medicines principalment. Però la col·laboració va anar més enllà i es va crear l'Hospital Sueco-Noruec d'Alcoi per a atendre als soldats ferits de guerra. 

Evacuat l'Hospital base d'Alcoi després dels bombardejos de l'aviació italiana, part dels seus interns amb el doctor Bastos al capdavant són traslladats a la Vila Joiosa, on des de juny de 1938, es va instal·lar un hospital de sang en el Grup Escolar Doctor Álvaro Esquerdo, actual seu de Vilamuseu. La Vila Giacomina, situada en la Malladeta, va ser la residència del doctor Bastos i la seua família. 

En aquesta exposició es narra aquesta història de solidaritat internacional cap al poble espanyol amb impactants fotografies i amb algunes peces originals com un uniforme militar d’EinarPettersen, metge noruec que va ser director de l'Hospital.

Aquesta mostra s'acompanya de l'exposició de l'artista Antoni Miró sobre la mateixa temàtica. Més informació ací.