Descripció

Coneix través d'aquesta exposició les festes de Moros i Cristians de La Vila Joiosa, unes festes de “interés turístic internacional”, que tenen com a origen els atacs de pirates barbarescos entre els segles XVI i XVIII i constitueixen un patrimoni immaterial de màxim interés.


El títol de l'exposició és un homenatge al programa de ràdio d'Onda Cero Marina Baixa amb el mateix nom i que celebra així el 30 aniversari de la seua emissió.


Comencem un viatge en el dia de Santa Marta de 1538, quan La Vila va eixir airosa d'un atac barbaresc, un de tants que va patir i que van forjar un caràcter en els seus habitants i un aspecte fortificat a la població, amb tot un sistema defensiu personal, arquitectònic i també celestial, amb Santa Marta com a protectora.


Les festes de Moros i Cristians de la Vila estan documentades des de 1752, quan encara es lliuraven batalles navals contra els pirates barbarescos. Des de llavors s'han celebrat sempre coincidint amb la festivitat de Santa Marta.


Però en aquesta exposició no sols trobaràs els fonaments històrics de les festes sinó també com són en l'actualitat i com es viuen a través de la música, les companyies, la gastronomia, les casernes…

HORARIS

 
Visites guiades:

Es pot triar aquesta exposició en les "visites a la carta". Horaris:

De dimarts a dissabte a les 11.30 h
Dimarts, dimecres i dijous a les 20 h

No hi haurà visites guiades del 26 al 31 de juliol.